Proef de zomer Griekse spareribs.

Grieks Gekruide spareribs Rodizio stijl gegaard.

Geserveerd op een bedje van Tzaziki met uit gebakken spekjes en een schijfje limoen.

 

Greek Sparerib recept.

 Snel gegaarde Spareribs va het spit (basket) – Fine Dining stijl

Ingrediënten.

  • 1,5 kg spareribs (ontvliest)
  • Een goede olijf als binder voor de rub
  • Ingrediënten voor de garnering/ opmaak
  • Tzaziki
  • Uit gebakken spekjes
  • Citroen

 

Voor de Rub

  • Keep it Mediteriaans, ik gebruik als rub Captains Luck Helas.

 

Bereidingswijze

Kruiden

Laat je ribs uit de koeling eerst op kamer temperatuur komen. Snij ze los. Smeer je ribs in met een mooie olie en bestrooi je ribs rijkelijk, maar ook echt rijkelijk met de rub. I.v.m. het gebruik van een spit zullen er veel kruiden vanaf vallen door het draaien, dus echt rijkelijk bestrooien, laat ze een 15 minuten even zweten.

Garen

Leg ze in de basket op het spit op de roker en gebruik bij voorkeur fruithout zoals appel, kersen, abrikozen of een mix. De ribben gaan circa 45 tot 60 minuten aan het spit in de basket tot circa 75 graden tot max. 80 graden. Deze manier van kruiden en bereiden geven meer een mediterraanse smaak en daarbij de heerlijke toevoeging van een meer geroosterde smaak zoals vlees bereid boven open vuur/ kolen Rodízio stijl. Na circa 45 minuten uur haal je de spit eraf en meet je de kern temperatuur even. Indien deze gehaald is mogen de ribben eraf en even afkoelen.

Garnering/ opmaak

Serveer op een bedje van verse Tzaziki met een krokantje van uit gebakken spekjes en schijfje limoen voor de frisheid.

 

Wijn advies :

Coteaux d'Aix-en-Provence Rosé

Merk: Château Beaulieu

Typerende elegante rosé uit de Provence, omgeving Aix. Zalmroze, met een behoorlijke dosis frambozen en zwarte kersen in de neus. In geur en smaak een heel mild zoetje, perendrups, wit fruit en verkwikkend in de afdronk.

Waarom:

Deze mooie rosé biedt een frisse, fruitige tegenhanger aan het zoute

en gekruide karakter van gegrild varkensvlees. De lichte body en

levendige zuren zorgen voor balans, terwijl de subtiele rood

fruittonen mooi aansluiten bij de mediterrane kruiden.