
Proef de zomer Black tiger garnalen
Heerlijke Black tiger garnalen op de barbecue bereid in een giet ijzeren pannetje gesmoord in kruidige boter.
Black tiger garnalen recept.
Ingrediënten.
- 800 g black tiger garnalen
- 1 citroen, 1 grote mandarijn
- 200 g roomboter
- Goede olijfolie
- 5 blaadjes verse laurier
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- Briochebrood
- Zout
- Fijn gehakte augurken (optie)
Bereidingswijze.
- Bereid de kamado voor om direct en indirect te kunnen grillen, waarbij de indirecte zone ongeveer 125 °C is.
- Laat de garnalen ontdooien en dep vervolgens goed droog. Snijd deze lichtjes in, zodat ze iets verder open gaan staan tijdens het smoren. Let wel op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
- Snijd de citroen en mandarijn doormidden.
- Verwarm een skillet op de directe zone tot deze goed heet is, voorzie ze van een beetje olijfolie. Leg er de citroenen en mandarijn helften erin, met de gesneden kant naar beneden. Laat deze roosteren tot het vruchtvlees goed gekleurd is.
- Verplaats de skillet naar de indirecte zone en verwijder één halve citroen en een halve mandarijn. Deze kun je later gebruiken om uit te knijpen boven je opgemaakt bord. Voeg de boter, de laurier, de paprikapoeder toe. Kruid met een snufje zout. Laat de boter volledig smelten en laat dan nog ongeveer 5 minuten trekken.
- Snijd ondertussen het brood in plakken en smeer aan beide kanten in met een beetje van de kruidige boter. Rooster op de directe zone tot het stevig gekleurd is en krokant begint te worden. Houd apart. Hak intussen de augurk fijn.
- Voeg de black tiger garnalen toe aan de boter, verplaats de skillet naar de directe zone en laat pruttelen tot alle garnalen mooi roze zijn gekleurd.
- Serveer de garnalen in de skillet met de toast er apart bij om de kruidige boter te kunnen dippen. Om er een klein zuurtje aan te geven, sprenkel er wat gehakte augurk over (of koop lekker makkelijk die van Kesbeke doe ik ook :-)