Mals kalfsvlees met pasta & groente

Kalfsvlees, mijn inziens een onder gewaardeerd stukje vlees.

Gezien mijn vrouw diabeet is en we de wat minder vette delen proberen te gebruiken ben ik op zoek gegaan naar een alternatief voor de welbekende rib eye/ entrecote.  We hadden al eens een lekkere kalfs pichanha gehad dus toen Sonia van Place2meat een paar lekker kalfs entrecote’s had zei ik geen nee (daar heb ik vaker last van 😉). Dit is een goede magere vervanger voor rundvlees, mooi rosé van kleur en erg weinig vet eraan.

 

Om er een lekker een simpel gerechtje van te maken wat licht verteerbaar zou zijn, heb ik gezocht naar simpele ingrediënten. Ik vond een mooie gekleurde vlinder pasta en besloot deze te combineren met gestoofde groentes uit de dutch oven (voor wie dat niet kent, dat is een zware giet ijzeren pan welke vaak op open vuur wordt gebruikt).

 

Ingrediënten lijst:

  • Kalfsentrecote circa 200 gr per persoon
  • Pasta naar wens circa 125 gr per persoon
  • Groentes circa 125 gr per persoon
  • Voor bovenstaand gebruik ik paprika, rode ui, knoflook en wortel
  • Kruiden, zout peper, knoflook granulaat, gedroogde peterselie, paprika en kerrie poeder.

Voor de bereiding heb ik gekozen voor mijn Braai. Ik heb deze op tijd aangestoken en hierna ben ik begonnen met het snijden van de diverse groentes. Ik snijd de paprika en wortel eerst in dunne reepjes en snijd deze daarna op lengte. Combineer eventueel verschillende kleuren om een mooi contrast te krijgen met de wortel.

 

Ik hang mijn Dutch oven boven de eerste kooltjes en voeg wat olijf olie toe, hierna fruit ik de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Ik haal nu ook alvast de entrecote eruit om ze op temperatuur te laten komen. Ik maak alvast een hotspot in de braai aan de andere kant voor het vlees. Nu de ui en knoflook glazig zijn voeg ik de wortelen toe, als deze er een paar minuten inzitten voeg ik de paprika toe en kruid het geheel af naar wens (vuistregel na de ui en knoflook voeg eerst de hardere groentes toe en daarna de zachtere). Ik zet nu ook alvast een pan water op het fornuis voor de pasta

 

Nu probeer ik een medium zone te zoeken om het langzaam te laten stoven. Als deze voldoende is gegaard naar mijn  wens haal de Dutch oven van het vuur en bereid alles voor de garing van het vlees.

De entrecote heeft niet veel nodig ik gaar naar een kern temp van 50 gr. Dan is deze mooi rosé van kleur en precies zo als wij het lekker vinden. Ik zet nu de pasta in de pan en laat deze even opkoken en zet deze dan op een middel vuur.

 

Hierna kruid ik de entrecote, ik voorzie ze van wat olijfolie en hierna op beide zijde een 3-2-1 mengsel van zout, peper en knoflook.. Boven de hete kolen nu een paar minuten per kant even grillen. Controleer even je kern temperatuur van het vlees, is deze te laag verplaats deze even naar een hoekje waar het minder warm is. Bij 50 graden kern van de braai verwijden en even minimaal een 10 minuten laten rusten onder losse aluminium folie. Nu is alles tegelijkertijd als het goed is klaar en kun je een mooi bordje op gaan maken.

 

Trancheer (snij in dunne plakjes tegen de vleesdraad in) de entrecote, en plaats een mooi bedje pasta op een bord, plaats je groentes in het midden en je vlees er bovenop en geniet.

 

Ik heb weer genoten dit klaar te klaar te maken en te delen met jullie, vurige groet en tot de volgende keer. Heb je een suggestie dan hoor ik het graag via mail of DM.